4 nadelen van factoring: de meest voorkomende argumenten

factoring

Factoring bestaat al vele decennia, maar heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Dit komt doordat de algemene banken sinds 2017, als gevolg van nieuwe Basel-normen, terughoudender zijn met het verstrekken van kortlopende kredieten aan het bedrijfsleven. Toch bestaan er nog steeds een aantal misverstanden over deze moderne vorm van financieren. In dit artikel behandelen we de 4 meest voorkomende argumenten tegen factoring.

Financiering van groei: stapelen?

Financiering

Het voorjaar is begonnen en het lijkt erop dat de coronacrisis na ruim 2 jaar grotendeels achter ons ligt. We worden weliswaar geconfronteerd met de negatieve gevolgen van de invasie van Rusland in Oekraïne, maar er zijn legio bedrijven die daar niet door geraakt worden. Wel zien we veel onzekerheden in de markt die van invloed zijn op huidige financieringen. In dit artikel bespreken we de alternatieven en gaan we dieper in op de voordelen van een stapelfinanciering.

Zo financiert u omzet op online marktplaatsen

De afgelopen twintig jaar zien we dat verkopen via het internet een steeds grotere rol zijn gaan spelen. De laatste 5 jaar zien we een nieuwe ontwikkeling: de verkopen via online marktplaatsen. In dit artikel leggen we uit wat de werkwijze is van dit bedrijfsmodel en hoe de financiering in zijn werk gaat.

De voordelen van automatiseren bij het optimaliseren van uw werkkapitaal

Automatiseren invloed werkkapitaal

Waarschijnlijk is bedrijfsautomatisering niet het eerste waar u aan denkt wanneer het onderwerp werkkapitaalfinanciering ter sprake komt. Toch zijn dit twee zaken die wel degelijk met elkaar te maken hebben. In dit artikel geeft Fred Soers, managing partner van Xolv, zijn visie op de ontwikkelingen in de markt rondom het automatiseren van werkkapitaalprocessen. Waar vroeger, heel vroeger, de communicatie met de bankier per brief ging, gaat tegenwoordig alles elektronisch. Niet alleen de dagelijkse communicatie, die per e-mail of zelfs per WhatsApp gaat, maar zelfs de hele contractvorming, gaat steeds vaker langs de elektronische weg. Bijvoorbeeld via online portals waarin financiers de contractstukken ’delen’. Voor deze vorm van communicatie met de financier zijn geen geavanceerde hulpmiddelen nodig. E-mail en een internetbrowser voldoen meestal wel. Zolang een onderneming zich financiert met leningen en een standaard bankkrediet, stelt de bankier geen hoge eisen aan de automatisering van de kredietnemer.

Alles wat je moet weten bij het overnemen en financieren van een bedrijf

Het kopen van een bedrijf, groot of klein, is voor zowel de koper als de verkoper een intensieve gebeurtenis. Het is op geen enkele wijze te vergelijken met het kopen of financieren van een huis of bedrijfspand. In dit artikel bespreken we zaken waarmee u rekening moet houden bij het overnemen en financieren van een onderneming.

Help, de supply-chain zit verstopt!

Sinds het uitbreken van de coronapandemie in maart 2020 staat de wereld op zijn kop. In de eerste maanden brak er grote paniek uit. De algemene gedachte was dat de economie tot stilstand zou komen, er massaontslagen zouden vallen en het aantal faillissementen tot recordhoogte zou stijgen. Dit bleek reuze mee te vallen. Wel ontstonden er in de wereldwijde ketens opstoppingen doordat eerst de vraag wegviel, maar niet veel later weer aantrok. In dit artikel leest u onze visie op deze ontwikkelingen en hoe u kunt beschikken over voldoende werkkapitaal om uw onderneming maximaal te laten groeien.

Wij gaan verhuizen!

Om maar met de deur in huis te vallen: Wij gaan verhuizen en we hebben een nieuw telefoonnummer. Huize Muyserick in Vught wordt ons nieuwe domein, fraai gelegen op het landgoed waar ook Kasteel Maurick deel van uitmaakt.

Wordt 2022 net zo’n roerig jaar als 2021?

De jaren 2020 en 2021 zullen de geschiedenisboeken ingaan als de Covid-19- en coronajaren. Paul van Uden, algemeen directeur van Xolv, schreef al vaker over de impact van Covid-19 en met name de economische gevolgen ervan. In dit opiniestuk blikt Paul terug op het afgelopen jaar en kijkt hij naar wat 2022 voor ons in petto heeft.

Kredietverzekering belangrijk instrument om handel te faciliteren

Nederland is van oudsher een land van handelaren. Tegenwoordig houdt een groot deel van de mkb-bedrijven zich bezig met handel. Dit houdt in dat zij in veel gevallen niet zelf produceren, of dat ze in ieder geval een aanzienlijk deel van hun product ergens anders laten produceren. Deze bedrijven kopen producten in nadat ze de orders hebben ontvangen, maar soms ook al daarvoor, waardoor ze bewust enig voorraadrisico lopen. Kredietverzekeringen kunnen een belangrijke rol spelen om te voorkomen dat de handel stil komt te liggen. In dit artikel leggen wij uit hoe een kredietverzekering de handel bespoedigt en ervoor zorgt dat de financiering makkelijker gaat.