Onderwerp: algemeen/economie

Einde coronasteun: creëer inzicht in uw financiële situatie met een businessplan

Begin april stopt het kabinet met het coronasteunpakket. Dit betekent dat ondernemers hun belastingschuld moeten gaan terugbetalen en voor een enorme financiële uitdaging staan. Een goed onderbouwd businessplan biedt uitkomst!

Gepubliceerd op 24/03/2022

Wordt de euro het kind van de rekening door afwachtende ECB?

Hoe groot zijn de scheuren in het economisch herstel in Europa? De Ifo-cijfers, die een beeld geven van het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie, gaan die vraag komende maandag deels beantwoorden. De euro heeft de glijvlucht vast ingezet.

Gepubliceerd op 21/10/2021

De toekomst lijkt niet te voorspellen

De afgelopen paar jaar zijn gekenmerkt door nogal wat ingrijpende gebeurtenissen waarvan met name COVID-19 een enorme impact op ons leven betekent. Ook kregen we, tussen corona door, nog te maken met de Brexit en de sociale onrust die in Amerika heerste door de door Biden gewonnen verkiezingsstrijd. In dit artikel blikken we terug op de afgelopen jaren en kijken we naar wat ons de komende jaren, op economisch vlak, allemaal te wachten staat.

Gepubliceerd op 22/09/2021

Waarom ook een tijdelijke inflatiestijging gevaarlijk kan zijn

De Amerikaanse inflatie zit stevig in de lift. Omdat er goede verklaringen zijn, laat die stijging een groot deel van de financiële en valutawereld koud. Het zou echter zomaar kunnen dat een tijdelijke opleving van de inflatie de opmaat wordt voor een meer structurele toename.

Gepubliceerd op 20/05/2021

Dit staat de Nederlandse economie te wachten na corona

De coronacrisis heeft Nederland al meer dan een jaar volledig in haar grip. Nog steeds worden we dagelijks geconfronteerd met corona en de gevolgen daarvan. Hoe ziet de Nederlandse economie eruit als het coronatijdperk voorbij is? In dit artikel geven we onze visie op de postcorona-economie.

Gepubliceerd op 20/04/2021

Dit zijn de (lange-termijn)effecten van de Brexit en Covid-19 op kredietlimieten

Brexit, de coronacrisis… Er waren tijden dat de kredietlimieten minder werden beïnvloed door wereldwijde uitdagingen. Wat zijn de gevolgen van beide zaken op de korte en lange termijn? Onze Senior Risk Manager Coen Blazer vertelt het in onderstaande blog.

Gepubliceerd op 24/03/2021

Ruim baan voor grondstofvaluta’s

De prijzen van grondstoffen zoals olie en ijzererts zijn de afgelopen maanden stevig opgelopen. Dat geldt echter niet voor de valuta’s van landen die deze grondstoffen exporteren. Staan de Russische roebel en de Braziliaanse real aan de vooravond van een flinke inhaalslag? Joost Derks gaat er in zijn column verder op in.

Gepubliceerd op 19/02/2021

Met deze herstelmaatregelen komt de economie er (hopelijk) weer bovenop

Het is eind februari 2021 en we zitten nog midden in de Covid-19-pandemie en in een zware lockdown. Iedereen hoopt op een snelle verlichting van de maatregelen en spoedige vaccinatie, maar niemand kan voorspellen wat er op korte termijn gaat gebeuren. Toch kijken we in dit artikel al vooruit naar hoe onze economie kan herstellen van deze crisis.

Gepubliceerd op 16/02/2021

Hoe ziet uw business eruit na Covid-19?

Vrijwel niemand kan de daadwerkelijke gevolgen van de coronacrisis overzien. Maar je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te concluderen dat deze pandemie – ook nadat die voorbij is – grote gevolgen gaat hebben voor de samenleving en de economie. Hoewel we nog middenin de crisis zitten en veel ondernemers vooral bezig zijn met ‘het hier en nu’, is het zéér aan te raden om – voor zover u dat nog niet heeft gedaan – alvast scenario’s te schetsen voor uw business ná Covid-19. In dit artikel vertellen we u wat u moet doen.

Gepubliceerd op 15/02/2021

Gevolgen Brexit: (veel) meer bureaucratie en grote onzekerheden

Op Kerstavond 2020 was het dan eindelijk zover: de onderhandelaars van de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK) bereikten een handelsakkoord. De afspraken die werden gemaakt, zijn ingegaan per 1 januari 2021. Voor kredietverzekeringen heeft dit (nog) geen directe gevolgen, maar voor de dagelijkse praktijk van exporteren des te meer. We zetten de belangrijkste punten uit de Brexit-deal voor u op een rij.

Gepubliceerd op 22/01/2021