Kredieten met
gedeeltelijke garantie

BMKB-krediet

Het BMKB-krediet: door staatsgarantie tóch krediet. En u beschikt snel over uw geld. Bovendien is het aanbod van financiers gegroeid wat betekent dat ook alternatieve geldverstrekkers kredieten met staatsgarantie mogen verstrekken. Dat brengt voor u als ondernemer voordelen met zich mee. Ook is er het BMKB-C-krediet, een regeling die speciaal in het leven is geroepen om steun te bieden aan ondernemers die te lijden hebben gehad van de coronacrisis.

Wat is een BMKB-krediet?

BMKB staat voor Borgstelling MKB-kredieten. De regeling maakt het mogelijk het onderpand van bedrijven te vergroten zodat ze financiers meer zekerheid kunnen bieden tijdens proces voor het afsluiten van een lening.

BMKB-krediet: door staatsgarantie tóch krediet

De Nederlandse regering staat garant voor de verstrekte BMKB-kredieten (voorheen bekend als Staatsgaranties). De bank kan de helft van de kredietaanvraag onderbrengen in een borgstellingskrediet waarvoor de staat voor 90 procent garant staat. Het doel? Het stimuleren van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB).

De BMKB-kredieten zijn niet langer alleen te verkrijgen via de traditionele grootbanken. Ook alternatieve financiers kunnen dit krediet, dat ook voorziet in een speciale coronaregeling, verstrekken.

Coronaregeling BMKB-C

De Staat heeft als een van de eerste maatregelen om de coronacrisis te lijf te gaan de BMKB-regeling verruimd met een coronaregeling: de BMKB-C. Lees hier meer over de BMKB-regeling en hier tot wanneer deze regeling geldt.

Waarom BMKB-krediet via alternatieve financier aanvragen?

Het is een goede ontwikkeling dat bedrijven een BMKB-krediet aanvraag in kunnen dienen bij alternatieve financiers. Deze financiers zijn namelijk innovatief en zijn in staat veel beter mee te denken met u als ondernemer. Ze zijn gewend kredieten te verstrekken zonder of met weinig zekerheden en doen daar niet al te moeilijk over. Daarnaast is hun beoordelingsproces zonder uitzondering veel korter – en daarmee sneller – dan dat van de grootbanken. Die flexibiliteit en snelheid is precies wat u als ondernemer verder helpt.

Toegevoegde waarde Xolv Finance

Het BMKB-krediet vergt een solide kennis van de markt. Wij weten als geen ander wat de mogelijkheden zijn, wat de verstrekkers van financieringen aan voorwaarden hebben én hoe een aanvraag zo geschreven wordt dat de verstrekker snel een aanbieding kan doen.

Meer weten?