Wat onze
klanten vinden

uitzendbranche

Henry Veugelink

algemeen directeur De Bouwmeesters Uitzendgroep

‘Xolv ontzorgt, zo kunnen wij doen waar we goed in zijn’

De Bouwmeesters is een landelijk opererend uitzendbureau voor de bouwsector. Zij koppelen vakmensen, zowel in loondienst als ZZP’ers, aan bouwondernemers, die zo verzekerd zijn van vakmensen op de bouwplaats. Tegelijkertijd is de bouwvakker verzekerd van goed betaald en eerlijk werk. De Bouwmeesters zorgt daarbij voor de administratie, uitbetalingen, cao- en pensioenregelingen plus juiste certificeringen. Met de overname in maart 2021 van TMB Bouwservice B.V. maakt het bedrijf weer een grote sprong voorwaarts.

Overname TMB

De Bouwmeesters uitzendgroep bestaat sinds 2012. Directeur Eigenaar Henry Veugelink: “Na de overname van TMB hebben we ruim 160 bouwvakkers in ons bestand waarvoor we bemiddelen. Zoals iedereen weet is er een enorm tekort aan bouwvakkers, terwijl de vraag naar goede vakmensen alleen maar groeit. Dus meestal roep ik rond lunchtijd op kantoor: doe de deuren en ramen maar dicht, anders worden we onder de voet gelopen,” voegt Henry er gekscherend aan toe.

Groei financieren

Voor de werkkapitaalfinancering doet Henry sinds Augustus 2019 een beroep op Xolv. “De overname van TMB konden we financieren uit eigen middelen, daar hadden we dus geen financiering voor nodig. Maar na de overname is onze omzet fors gegroeid en daarmee dus ook de financieringsbehoefte. Tot dan toe klopten we altijd aan bij de bank maar die hanteert, zoals alle banken, strenge voorwaarden en is weinig flexibel. Dus was het tijd voor een gespecialiseerde broker. Rond die tijd viel er een mailing van Xolv op de mat. Dat verhaal sprak ons zeer aan en zo is het balletje gaan rollen.”

Onafhankelijke adviseurs

Henry: “De financiële adviseurs van Xolv zijn net als wij ondernemers, dus ze denken en handelen vanuit het belang van hun klanten. Als onafhankelijke adviseur denken zij in termen van oplossingen, niet in termen van producten verkopen. Dat laatste is bij banken en verzekeraars nogal eens wel het geval.” Xolv adviseert De Bouwmeesters niet alleen op het gebied van werkkapitaalfinanciering maar ook bij het afsluiten van kredietverzekeringen. “Zo’n kredietverzekering is immers een vereiste van factoringbedrijven en andere geldverstrekkers. Je betaalt een rente van 6% op jaarbasis maar hebt dan wel 80% van de uitstaande vordering binnen een of twee dagen op je rekening staan. Bij het opnemen van het bedrag betaal je dan nog een stukje rente. Dat valt prima te behapstukken, zeker gezien de financiële risico’s die je ermee afkoopt.”

‘Af en toe bel ik Xolv gewoon om even om bij te praten’

Persoonlijke klik

In het begin van de samenwerking had Henry uiteraard intensief contact met Xolv, in dit geval met Fred Soers. Henry: “De toegankelijkheid en het persoonlijke contact is zeer prettig werken. Fred en zijn collega’s reageren snel en flexibel en denken met je mee. En ze zijn heel toegankelijk: je kunt ze gewoon op hun 06-nummer bellen, zelfs ’s avonds als je een prangende vraag hebt. Dat gaat je bij een bank niet lukken. Nu alle contracten zijn geregeld en lekker lopen zijn die contacten uiteraard iets minder frequent. Maar zodra er iets is of je hebt een vraag, reageren ze meteen en komen snel met een oplossing. Soms bel ik ook even voor de lol en om bij te praten. Dat doe je alleen als er echt een klik is.”